Victor Schutijser op Vimeo Victor Schutijser op Instagram Victor Schutijser op LinkedIn Whatsapp

Film portfolio

Ik maak verschillende soorten films in opdracht van heel verschillende klanten. Deze pagina geeft een overzicht van een aantal van die projecten, met een gemeenschappelijke deler; de mensen. Het onderwerp van mijn videos is altijd de mens achter het project. De mensen maken het initatief uniek, aan mij de taak om dat zo mooi en als het even kan authentiek mogelijk neer te zetten.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op.

Contacthonden voor mensen met dementie

Wat kan een getrainde hond doen voor mensen met dementie? Ik liep een middag mee met hond Mazzel op een gesloten afdeling bij Volckaert in Dongen om het met eigen camera te zien.

In documentairestijl stelde ik mij strategisch op om echte interacties onopvallend te filmen. De interviews zijn aan het eind van de middag opgenomen zodat we konden inhaken op wat er gebeurd was.

Voor Stichting Blijf

Sjors Sportief/Creatief

Op alle basisscholen van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt het Sjors Sportief/Creatief boekje uitgedeeld met daarin het totaalaanbod van activiteiten in de gemeente. Kinderen worden zo gestimuleerd om kennis te maken met nieuwe dingen en kunnen gratis of voor weinig geld een proefles doen.

Om de lancering niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, ging ik langs bij 14 verschillende activiteiten! In de montage komt van alles wat langs, net genoeg om je enthousiast te maken.

Voor Heuvelrug Sportief en Gezond

iSea Match of the Concepts

Eens per 2 jaar organiseert Rijkswaterstaat iSea, hét netwerkevenement voor (jonge) innovatieve ondernemers met een visie op de Nederlandse Noordzee. Een onderdeel hiervan is de innovatiecompetitie voor duurzaam gebruik van de Noordzee: iSea Match of the Concepts

Met de aftermovie geef ik een sfeerimpressie van de Innovation Expo, waar het event plaats vond. Van elke pitch komt de kern aan bod, met natuurlijk meer ruimte voor de winnaar en een aantal juryleden.

Voor Rijkswaterstaat

De Talentclub

Dementie heeft grote gevolgen voor mensen met dementie zelf en hun naasten. Om een goede levenskwaliteit te behouden en te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken is tijdige informatie en ondersteuning van groot belang. Ontmoetingscentrum De Vijver is gestart met het project Talentclub. Hier kunnen mensen met dementie als talentvrijwilliger actief deelnemen in de samenleving, op basis van hun talenten, interesses en vaardigheden.

In deze korte docu schets ik het verhaal van Enzo die een dagdeel in de week werkt op Zorgboerderij De Hondspol.

Voor Stichting De Brug

UITbureau zoekt chauffeurs

Door het UITbureau kunnen ouderen uit de regio op pad naar leuke uitjes voor weinig geld. Alle chauffeurs/gastheren zijn vrijwilligers, het bureau is opzoek naar nieuwe vrijwilligers die 2 tot 3 keer in de maand willen rijden.

Van het eerste telefoongesprek tot de aflevering van het filmpje in een krappe twee weken, netjes op tijd voor de open dag waar het filmpje vertoond werd.

Voor Stichting De Bilthuysen

AMATEO Research

AMATEO (European Network for Active Participation in Cultural Activities) doet onderzoek naar de deelname aan culturele activiteiten in Europa. Een van de dingen waar zij zich mee bezig houden is het opstellen van een vaste methode om onderzoek te doen, zodat resultaten van verschillende landen vergeleken kunnen worden.

Bij de research conferentie in Leeuwarden interviewde ik een aantal mensen die hier voor AMATEO mee bezig zijn, om de kern van het verhaal te kunnen vertellen aan ander organisaties en mensen die niet bij de conferentie konden zijn.

Voor AMATEO

Zingis De Week Uit

Zingis De Week Uit is een laagdrempelig koor waar je op vrijdagavond met elkaar de week uit zingt. Zonder bladmuziek of thuis oefenen gewoon lekker zingen, met alle leeftijden en stemgroepen van de partij.

Om nieuwe zangers en zangeressen te werven maakte ik deze video door op een vrijdagavond een kijkje te nemen en de week uit te zingen. De video laat naast het zingen ook de sfeer goed zien.

Voor Zingis

Quattro Stagioni | Juliette van Lelieveld

In een jaar wilde Juliette van Lelieveld vier voorstellingen maken, met als thema voor elke voorstelling het seizoen. Gedurende het maakproces van de voorstellingen vonden de kunstenaars allemaal hun plek binnen het geheel.

Met deze video krijg je een beeld van het maakproces door de ogen van Juliette van Lelieveld (Concept en dans), Els Sorber (regie), Brian Lambs (piano) en Evelyne Bruil (Poëzie).

Voor Juliette van Lelieveld

Kom langs bij De Damiaanschool Kerkebosch

Het is lastig om een goede keuze te maken tussen alle scholen in de buurt. Wat is er dan beter dan op de website alvast een kijkje te kunnen nemen bij alle klassen?

Met de camerastabilisator en wat lampen in de aanslag zette ik een route en wat activiteiten uit in de klassen om zo een wandeling door de school te maken.

Voor Damiaanschool Zeist